Schengen Vizesi Nedir? Başvuru İçin Gerekli Evraklar

Schengen vizesi nedir, Schengen vizesi başvuru için gerekli evraklar nelerdir gibi soruların cevabını yazımızda bulacaksınız.Schengen vizesi hangi ülkelerde geçerlidir, Schengen vizesi başvuru süreci ve Schengen vizesi çeşitleri ve hakkında bilmeniz gereken herşey metnimizin ayrıntısında.

Schengen Vizesi Nedir?

Schengen vizesi; Birleşik Krallık ve irlanda hariç bütün Avrupa ülkelerinde geçerli olan bir vize türüdür.

Schengen vizesinin geçerli olduğu ülkeler;

AVUSTURYA, BELÇİKA, ÇEK CUMHURİYETİ, DANİMARKA, ESTONYA, FİNLANDİYA, FRANSA, ALMANYA, YUNANİSTAN, MACARİSTAN, İZLANDA, İTALYA, LETONYA, LİTVANYA, LÜKSEMBURG, MALTA, HOLLANDA, NORVEÇ, POLONYA, PORTEKİZ, SLOVAKYA,SLOVENYA, İSPANYA, İSVEÇ, İSVİÇRE dir.

Schengen Vizesi İçin Gerekli Evraklar

  • En az 6 ay geçerli bir pasaport (En az 2 sayfası boş olacak)
  • Pasaportunuzun ilk sayfası ve son sayfasının fotokopileri
  • 2 adet biometrik fotoğraf (Gideceğiniz ülkeye göre değişir)
  • Otel ve uçak rezervasyonlarınızın fotokopileri
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Banka hesap cüzdanınız (Kalacağınız gün sayısı boyunca günlük 50-70 euro civarında olsa yeterli)
  • Varsa üzerinize kayıtlı olan tapular,araç ruhsatlarının fotokopileri
  • Vize talep formu (Konsolosluk veya onların aracı kurumlarının websitesinde bulunur)

Schengen Vizesi Ücreti

Normal Şartlar altında Schengen vize ücretinin ücreti 60 euro’dur.

Schengen vizesi alabilmek için yapılması gereken zorunlu seyahat sigortalarının ücretide genel durumlarda aşağıdaki gibidir.

  • 1-7 gün 8 euro
  • 7-15 gün 10 Euro
  • 1 ay a kadar 18 euro
  • 2 ay a kadar 25 euro
  • 3 aya kadar 30 euro
  • 6 aya kadar 40 euro
  • 1 yıla kadar 60 Euro
  • 6 ila 12 yas grubundaki çocuklar 35 EUR vize ücreti öder.
  • Rusya Federasyonu, Ukrayna, Eski Yugoslav Makedonya Cumhuriyeti (FYROM), Sırbistan,Karadağ, Bosna – Hersek, Arnavutluk, Moldova Cumhuriyeti ile Gürcistan uyruklular 35 EUR öder.

Schengen Vizesi Çeşitleri

  • Kısa süreli, 90 günlük süreyi aşmayan Schengen Vizesi.
  • Uzun süreli, 90 günü aşan ikamet süreli (uzun süreli) Ulusal Vize olmak üzere iki çeşit olmaktadır.
  • Tek girişli ve çok girişli (multiple entry).

Kısa Süreli Schengen Vizesi:

  • Turistik Vize:

Schengen Bölgesi ülkelerine turistik amaç ile seyahat planlayan kişilerin başvuruda bulunmaları gereken Vize türüdür.

  • Ticari Shengen Vizesi:
  • Fuar, İş görüşmesi, Toplantı, İş eğitimi gibi sebeplerden dolayı seyahat planlayan kişilerin başvuruda bulunmaları gereken vize türüdür. Ticari Schengen Vizesi için başvurrın Ticari Vizesi kapsamında değerlendirilebilmeleri için seyahat planladıkları ülkeden kendi adlarına düzenlenmiş Davet almış olmaları gerekmektedir.

Fuar ziyareti ve ya katılımı amacı ile Vize başvurusunda bulunan kişiler fuar katılım belgesi ve ya fuarda görevlendirilme belgesi gibi resmi evraklar ibraz etmeli.

Uzun süreli, 90 günü aşan ikamet süreli (uzun süreli) Ulusal Vize:

  • Çalışma amaçlı Schengen Vizesi çeşitleri, başvuruda bulunan kişilere göre:
  • Sözleşmeli inşaat işçisi,
  • Çalışma amaçlı,
  • Staj amaçlı,
  • Au – Pair amaçlı.

Schengen Bölgesinde yaşayan aile bire ile, Aile birleşimi Vize başvuruları:

  • Evlilik amaçlı,
  • Çocukların aileleri ile birleşmesi amaçlandığı durumlarda başvuru yapılması gereken Vize türüdür.
  • Eğitim/ Öğrenim Schengen Bölge üyesi ülkeler Vize başvurusu:
  • Üniversite öğrencileri / adaylar,
  • Yoğun dil öğrenimi.
  • Geri dönüş Schengen Vizesi:
  • Pasaport kaybı ve oturum müsaadesi uzatma Vizesi,
  • Geri dönüş amaçlı Vize.

Tek girişli ve ya çok girişli (multiple entry) Schengen Bölgesi üye ülkeler Vizesi:

  • Tek girişli Vize ile Schengen Bölgesine tek bir giriş yapılabilir. Giriş yapıldıktan sonra Schengen Bölgesini terk etmemek şartı ile istenilen kadar ülke ziyaret edilebilir.
  • Çok girişli (multiple entry):
  • Bu Vize çeşidi ile ile Schengen Bölgesine vizenin geçerli olduğu tarih aralığında dilediğiniz kadar giriş-çıkış yapabilirsiniz.

 

Schengen Vizesi Nedir? Başvuru İçin Gerekli Evraklar

Schengen Vizesi Nedir? Başvuru İçin Gerekli Evraklar Özet Bilgiler

  • Schengen Vizesi için gerekli evraklar .
  • Schengen vizesi için gerekli evrakları hazırlayıp eksiksiz ve tam evraklar ile başvuru yapsanız dahi Konsolosluk sizden yine de ek evrak isteyebilmektedir.
  • nasıl başvurulur Schengen vize evrakları Schengen vizesi belgeleri.  Öğrenci Pasaportu Alarak Gittiğim Roma : Schengen Vizesi Başvurusu İçin Gerekli Evraklar .
  • Schengen Vize Başvurusu için gerekli belgeler   Schengen Vizesi Gerekli olan Genel Evraklar ; Schengen Vizesi başvuru formu ( başvuru sahibi doldurup imzalayacaktır).
  • Schengen Vizesi İçin Gerekli Evraklar .  amacı ile Vize başvurusunda bulunan kişiler fuar katılım belgesi ve ya fuarda görevlendirilme belgesi gibi resmi evraklar ibraz etmeli.
  • İlk defa Schengen vizesi alacak kişiler, başvurularını mutlaka şahsen yapmalıdır.  Emekliler için gerekli evraklar . İlgili makama vize talebi dilekçesi.
  • Ana sayfa Seyahat Vize Vize İçin Gerekli Evraklar .  Emekliler için vize başvuru evrakları .  ülkeye gitmek istiyorsanız o ülkeye Schengen başvurusunda bulunabilirsiniz.
  • fuar katılımı ve benzeri amaçlarla yapacağınız başvurunuz için gerekli evraklar .  Bu taleplerin tamamı tüm Schengen bölgesi ülkelerinin vize işlemlerinde geçerlidir.
  • Schengen vizesi , Avrupa Birliği ülkelerine giriş çıkış yaparken istenilen vizenin adıdır.
  • I. Her başvuru için gereken evraklar   önce alınan Schengen vizelerinin bulunduğu sayfaların fotokopisi.  durumunda yukarıdaki belgeler ilk seyahat için gereklidir .

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir